Print Friendly, PDF & Email

Este preferata copiiilor mei, uşor şi repede de preparat!

6 porţii

INGREDIENTE:

1+1/2 linguri unt

3 căţei de usturoi, pisaţi mărunt

2 linguri făină

pastă ardei şi bulion

3 linguriţe sare

3 linguri zeamă de lămâie

pătrunjel verde tocat mărunt

6 ouă

200 ml smântână dulce

Se pun într-o cratiţă, la foc mic, untul, făina şi usturoiul şi se amestecă mereu cu telul, lăsîndu-se puţin pe foc, până se rumeneşte uşor compoziţia. Se toarnă treptat, amestecând încontinuu cu telul, 1,5 l apă rece şi se lasă la foc până apa începe să fiarbă.

Se adaugă pastă de ardei şi puţin bulion, pentru gust şi culoare, sarea, zeama de lămâie, pătrunjelul verde şi se mai lasă 10-15 min. la fiert.

Se iau ouăle, se sparg şi se lasă în ciorbă, cu grijă, să nu se împrăştie (ciorba trebuie să fie la foc mic iar ouăle le lăsaţi încet în cratiţă, în locuri diferite, să nu se amestece unele cu altele). Când sunt fierte ele se ridică la suprafaţă- cca 5 min.

Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă smântâna (vara puteţi lăsa să fiarbă puţin, după ce aţi adăugat smântâna).

Se serveşte cu crutoane (eu am tăiat cuburi din pâine semiintegrală, făcută în casă la maşina de pâine şi le-am prăjit în tigaia de teflon, fără ulei sau unt, până s-au rumenit).

Poftă bună!