Print Friendly, PDF & Email

Ultima ciorbă de burtă din sezonul acesta (că până la toamnă nu mai fac) şi a 2-a din existenţa mea de “bună menajeră”. Acum, după o oarecare experienţă, pot să vă împărtăşesc şi vouă secretul, sau secretele. Pe lângă burtă trebuie să mai puneţi şi carne (coadă de vită sau cap piept de vită). Apoi, cel mai important, dresul ciorbei: sare, piper, ardei iute şi lămâie- gustaţi şi adăugaţi până obţineţi gustul perfect

10 porţii

INGREDIENTE:

1/4 ţelină

1 păstârnac

3 morcovi

900 gr burtă felii, prefiartă

4,5 l apă

3 linguri ulei de măsline

1 pumn mare, plin, de căţei de usturoi, tocaţi mărunt

1 ardei iute verde, tăiat rondele

zeama de la 4 lămâi

4 gălbenuşuri

350 ml frişcă pentru gătit, 32% grăsime

sare, piper

pătrunjel verde tocat

Se ia o oală şi se pune burta la fiert. Când fierbe, se spumează. Se acoperă oala cu capacul şi se lasă la fiert, la foc mediu, până burta e fiartă (o gustaţi). Adăugăm apoi usturoiul tocat mărunt şi mai lăsăm la fiert 15 minute. Apoi, cu o spumieră, luăm usturoiul şi-l aruncăm ( pt. o consistenţă cât mai fină a ciorbei).

Într-o altă oală se pun la fiert zarzavaturile, cărăţate şi tăiate. Când sunt fierte, se pasirează cu blender-ul, se adaugă zeama în care au fiert şi se toarnă în oala cu burta.

Adăugăm ulei de măsline (eu nu am pus carne suplimentar- am înlocuit-o cu ulei de măsline), ardei iute şi mai lăsăm la fiert 5 min. Tragem oala de pe foc. Se freacă într-un bol gălbenuşurile cu smântâna şi se adaugă în ciorbă.

Se adaugă zeama le lămâie, sarea şi piperul, până obţinem gustul potrivit, care ne place. La sfârşit se pune pătrunjelul verde.

Poftă bună!