O altă salată, de data aceasta cu file de peşte afumat, numit “Butter fish”. Este un peşte care, aşa cum spune denumirea, se topeşte ca untul în gură. Este alb, cu o textură foarte fină şi foarte gustos. Şi este pescuit în sălbăticie, deci nu este de crescătorie.
2 porţii
INGREDIENTE:
150 gr file de peşte afumat- Butter fish
2 pumni salată de valeriană
1/3 castravete Fabio
5 ridichi roşii
10 roşii cherry
1 ardei iute verde
100 gr brânză Danish white
măsline
sare, piper, verdeţuri de Provence
ulei de dovleac
Se ia un bol mare şi se amestecă toate ingredientele. La final se condimentează şi se stropeşte cu ulei de dovleac. Se serveşte cu sau fără crutoane. Eu prefer cu. Crutoanele le fac întotdeauna din pâine de casă, prăjită la prăjitorul de pâine şi apoi tăiate cuburi sau în tigaie, în unt (în cazul acesta le tăiem cuburi şi apoi le prăjim).
Poftă bună!