Print Friendly, PDF & Email

O ciorbă de sezon, foarte uşoară, fiind fără carne- doar din legume. Fasolea trebuie să fie “cărnoasă” şi fără aţe. Se poate servi atât caldă cât şi rece.

12 porţii

INGREDIENTE:

1 ceapă mică, tăiată cât mai mărunt

2 ardei galbeni, curăţaţi de sămburi şi tăiaţi mărunt

4-5 linguri ulei de măsline

4 morcovi tăiaţi felii rotunde

600 g fasole păstăi, tăiată în bucăţi de 3 cm

100 g pastă legume

250 ml Passata de la Cirio

sare

zeamă de lămâie

pătrunjel şi leuştean verde tocat mărunt

 

Se pune în oală uleiul de măsline, ceapa şi ardeiul şi se lasă foarte puţin la călit, până ceapa devine lucioasă. Se pun apoi morcovii şi 3 L de apă rece. Se lasă la fiert, cu capacul pus deasupra, la foc mediu, 30 minute. Se adaugă apoi fasolea şi se lasă la fiert 1 oră (mie îmi plac păstăile mai crocante, dacă doriţi să fie mai fierte, le lăsaţi până au consistenţa dorită).

Se pun apoi pasta de legume şi Passata, sarea şi se mai lasă 5 minute la fiert. Puteţi să mai adăugaţi apă. Se adaugă zeama de lămâie şi frunzele de pătrunjel şi leuştean verde.

Se serveşte cu smântână, atât caldă cât şi rece, la temperatura camerei. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE