Print Friendly, PDF & Email

Gemurile sunt uşor de pus pe iarnă, iar cele făcute în casă nu se compară cu nici un produs cumpărat din comerţ. Merită minimul de efort!

4,3 kg (18 borcane x 240 gr)

INGREDIENTE:

5 kg caise, fără sâmburi, lăsate jumătăţi (nu e necesar să le tăiaţi mai mărunt)

1 kg zahăr brun

 

Se pune zahărul peste fructe şi se lasă aşa de seara până dimineaţa.

A doua zi se pune compoziţia la fiert, la foc potrivit, amestecând din când în când. Se fierbe până ce se îngroaşă gemul. Se ia de pe foc şi se toarnă gemul fierbinte în borcanele sterilizate.

Ţinând cont că am pus puţin zahăr- mie îmi place gemul să fie mai acrişor, mai mult fruct decât zahăr, mai pun borcanele, umplute cu gem şi închise ermetic cu capacele, la sterilizat. Aşa că, într-o tavă, în care am pus puţină apă, aşez borcanele şi le pun la cuptorul bine încins, la foc mic, pentru cca 30-40 minute. Scot borcanele, le acopăr cu o pătură groasă şi le las aşa până ziua următoare.

Suntem gata! Începe să se umple cămara cu tot felul de bunătăţi!

cu drag Simona NOGE