Print Friendly, PDF & Email

Tocăniţa de gălbiori este unică. Aceste mici ciuperci sunt pline de toate aromele pământului! De această dată am făcut-o în tigaia de cupru şi a reuşit să accentueze toate aceste arome.

4 porţii

INGREDIENTE:

1,3 kg gălbiori

1 căciulie mare de usturoi ( 6 căţei de usturoi)

ulei de măsline

1 ardei roşu iute, mic, curăţat de seminţe şi tocat mărunt

2 linguri de făină

400 ml smântână lichidă pentru gătit

pătrunjel verde, tocat mărunt

 

Se spală bine gălbiorii, se curăţă şi se taie felii.

Se pune în tigaie uleiul de măsline şi usturoiul tocat mărunt. Se pun apoi gălbiorii şi se lasă la foc mic, la fiert. Dacă consideraţi necesar, se mai poate adăuga puţină apă. Eu nu am pus apă, că au lăsat ciupercile suficient de multă apă. Se lasă la fiert până când ciupercile se înmoaie-dar să rămână crocante.

Se adaugă apoi ardeiul iute tocat mărunt.

Separat, într-un bol, se amestecă făina cu smântâna, până se omogenizează bine. Se toarnă apoi peste ciupercile din tigaie, se mai lasă 10 minute la fiert, la foc mic, iar la sfârşit se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.

Se servesc cu ganitură de mămăligă iar pentru copii- eternul cartof piure.

cu drag Simona NOGE