Print Friendly, PDF & Email

Am luat midii de Italia, de la Carrefour, foarte bune (la Metro sunt de Spania şi nu sunt bune). Midiile se pot face cu sos alb sau cu sos roşu. Eu am ales acest sos roşu ce merge foarte bine cu midiile. O să le fac şi cu sos alb şi o să postez reţeta. Ambele sunt foarte bune. Reţeta este simplă, iar midiile, deşi sună ciudat pentru mulţi, se gătesc foarte, foarte simplu şi uşor.

6 porţii

INGREDIENTE:

3 kg midii

5 căţei de usturoi tocaţi mărunt

3 cepe roşii mici, tocate mărunt

1 ţelină mică, curăţată şi tăiată cubuleţe ( sau dată pe răzătoare- dacă vă place ca sosul să fie mai uniform şi mai lichid)

1 morcov ras pe răzătoare

7 linguri ulei de măsline

2 crenguţe de rozmarin

1 1/2 linguri de cimbru uscat

800 g roşii decojite, tăiate cubuleţe (proaspete sau din conservă)

2 căni de vin alb, sec

sare, piper

 

Începem să facem sosul:

Se pune uleiul de măsline în tigaia de cupru. Se adaugă usturoiul, ceapa, morcovul şi ţelina şi se lasă la foc mic să se călească uşor. Se pun apoi roşiile şi condimentele şi se lasă la foc mic, la fiert, cca 15 minute. Se adaugă vinul şi se mai dă o dată în clocot. Se ia de pe foc.

Cum facem midiile:

Se ia o oală mai mare, se pun midiile, se pune capacul şi se lasă la fiert 15 minute. Sunt gata când toate cochiliile sunt deschise ( nu se pune apă în oală; ele vor lăsa suficientă apă). Se scurg de apă şi se pun pe un platou mare iar peste ele se toarnă sosul de roşii.

Se servesc calde, cu pâine prăjită.

cu drag Simona NOGE