Print Friendly, PDF & Email

Este o reţetă ideală pentru a-l înlocui pe cel din magazine, la tub de plastic- pe care eu nu-l agreez deloc. Are un gust foarte bun, aromat, se simt foarte bine condimentele şi-cel mai important lucru- seamănă, în ce priveşte consistenţa, cu cel din magazine. Aşa că va fi preferat de copii- eu am testat deja acest lucru.

1,3 l

INGREDIENTE:

2,7 kg roşii coapte

150 g ceapă

3 frunze dafin

6 cuişoare

15 boabe enibahar

170 ml oţet balsamic

7 linguri zahăr

4 linguriţe sare

1 linguriţă boabe de muştar

 

Se decojesc roşiile şi se taie cuburi şi se amestecă cu restul ingredientelor. Se fierbe această compoziţie, la foc potrivit, 40 minute (socotite din momentul în care începe să fiarbă). Se amestecă din când în când. Se ia de pe foc şi se lasă 5-10 minute, să se mai răcească puţin. Se dă cu blender-ul şi apoi se strecoară de sâmburi.

Se mai pune la foc şi se lasă la fiert, la foc mic, amestecând, încă 25-35 minute..

Se pune compoziţia fierbinte în sticle, se pun capacele şi se pune la dunst, în cuptor, pe o tavă în care punem apă de 1 deget, la foc potrivit. Când apa din tavă începe să fiarbă, socotim 30 minute. Se stinge focul şi se mai lasă în cuptor 4-5 ore.

Este ideal pe pizza. Cantitatea e mică- am făcut de probă, la început. Apoi, văzând rezultatul şi reacţia copiiilor, am refăcut reţeta, adaptată pe cantităţi mai mari, să avem peste iarnă.

Spor la treabă!

cu drag Simona NOGE