Print Friendly, PDF & Email

Pastele sunt preferatele mele, aşa că orice sos nou pentru paste mă tentează. Şi acesta chiar că este un sos nou, foarte aromat. Dovleceii verzi, ghebele, ardeii copţi şi cei iuţi, coaja de lămâie, cimbrul şi rozmarinul îşi amplifică aromele în vinul roşu şi se combină perfect. Cu siguranţă o să-l faceţi şi a 2-a oară!

5 porţii

INGREDIENTE:

500 gr paste ( am folosit Fettuccine)

2-3 dovlecei verzi medii

4 căţei de usturoi tocaţi mărunt

1 ardei roşu iute, tocat mărunt

coaja rasă de la 1 lămâie

3 ardei copţi, tăiaţi cuburi mici

200 g ciuperci- eu am găsit la piaţă ghebe proaspete

4 linguri ketchup de casă (a se vedea reţata postată de mine)- sau din comerţ

1/2 ceaşcă de vin roşu, sec

1 legătură frunze de cimbru tocate mărunt

1 linguriţă de rozmarin, pisat în mojar

parmezan ras

 

Se fierb pastele în apă cu sare şi puţin ulei, conform instrucţiunilor de pe cutie. Se strecoară de apă şi se lasă în oala în care au fiert turnând ulei de măsline peste ele şi acoperind oala cu capac.

Într-o cratiţă se toarnă puţin ulei de măsline şi se pune la foc mic. Se pun ingredientele în următoarea ordine: usturoiul, ardeiul iute roşu, dovleceii şi puţină apă. Se lasă să fiarbă la foc mic, înnăbuşit (cu capacul pus) cca 30 minute. Se adaugă apoi ardeii copţi, ghebele, coaja de lămâie, cimbrul, rozmarinul şi vinul roşu şi se mai lasă 30 minute. La sfârşit se pune ketchup-ul.

Sosul fierbinte se toarnă peste pastele calde şi se presară deasupra parmezan ras.

Poftă bună!

cu drag Simona NOGE