Print Friendly, PDF & Email

Sorbeturile sunt ideale pentru cei care ţin dietă, regim, raw vegani şi nu  numai. Sunt foarte răcoritoare, uşoare şi merg foarte bine în sezonul de vară. Se fac din fructe, sunt foarte uşor de preparat şi foarte bune. Vă las să vă convingeţi singuri. Vor urma şi alte reţete de sorbet de căpşuni combinate cu condimente.

10 porţii

INGREDIENTE:

750 gr căpşuni, curăţaţi de codiţe

180 g zahăr pudră

200 g  apă

zeama de la 1 lămâie

 

Se face un sirop din apa cu zahăr şi se pune la fiert. Se lasă puţin la răcit şi se adaugă zeama de lămâie şi pireul de fructe ( căpşunii se fac cu blender-ul). Dacă doriţi un sorbet mai fin atunci se strecoară de sâmburi. Se lasă compoziţia la maturat, la frigider, 4-6 ore sau cât aveţi răbdare.

Amestecul astfel obținut se pune la mașina de înghețată de casă, până se întărește. Aparat de îngheţată adevărat este cel cu compresor incorporat, care în timp ce malaxează și răcește compoziția. În cazul sorbetelor este vital să aveți mașină de înghețată, fără el sorbetul, având multă apă în compoziție, va ieși plin cu așchii de gheață.

Se servește imediat şi se poate mânca oricâtă, că nu îngraşă. Dacă totuşi vă rămâne, se poate pune la congelator că nu-şi modifică consistenţa. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE