Print Friendly, PDF & Email

Este o  reţetă pe care am vrut să o fac de mult timp şi am tot amânat momentul. Acum i-a venit rândul!…deşi nu eram sigură dacă va merge în sezonul estival. Ghimbir cu portocală mă duce cu gândul la un desert mai mult de iarnă, dar, ţinând cont că e îngheţată…. Vă las pe voi să vă spuneţi părerea!

10 porţii

INGREDIENTE:

4 gălbenuşuri

150 g zahăr

30 g miere

200 ml frişcă lichidă 32% grăsime

500 ml lapte 3,5% grăsime

100 ml apă

150 ml suc portocale (cca 1+1/2 portocale)

30 g suc lămâie

30 g lapte praf

30 g ghimbir, curăţat şi tăiat felii subţiri

coaja de la 1 portocală, tăiată bucăţi mai mici

1 praf de sare

 

Apa, 100 g zahăr se pun la fiert. Se lasă apoi la răcit şi se adaugă zeama de lămâie, mierea şi sucul de portocale.

Laptele, frişca, ghimbirul şi coaja de portocală se pun într-un vas, la foc mic, până se înfierbântă. Se ia vasul de pe foc şi se lasă compoziţia să se răcească puţin.

Se bat cu mixerul gălbenuşurile cu restul de zahăr, până se fac cremoase. Se toarnă peste ele a 2-a compoziţie (mai puţin bucăţile de ghimbir şi coaja de portocală, care le vom adăuga la sfârşit), în fir subţire, amestecând încontinuu cu mixerul. Se adaugă laptele praf şi praful de sare şi se omogenizează bine toate ingredientele. Adăugăm apoi prima compoziţie, omogenizăm bine cu mixerul iar la final punem şi bucăţile de ghimbir şi coaja de portocală.

Lăsăm compoziţia la maturat, la frigider, 4-6 ore. Apoi o strecurăm şi o punem la maşina de îngheţată.

Îngheţata este foarte interesantă, îmbină mai multe gusturi în mod echilibrat: dulce, acrişor, condimentat-picant şi uşor, uşor sărat. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE