Print Friendly, PDF & Email

Îngheţata de piersici cu busuioc verde este super savuroasă, dulce acrişoară şi super reconfortantă datorită gustului răcoritor şi proaspăt al busuiocului. Este o reţetă fără ou, “la rece”, ce se prepară rapid!

10 porţii

INGREDIENTE:

500 g piersici, decojite

150 g zahăr brun

20 g miere

20 g lapte praf

30 ml zeamă de lămâie

120 ml frişcă lichidă 32% grăsime

240 ml lapte 3,5% grăsime

1 praf de sare

2-3 fire de busuioc verde

 

Piersicile, zahărul, mierea, laptele praf şi zeama de lămâie se pun într-un bol şi se pasează cu blender-ul, bine, bine, până se omogenizează compoziţia. Se adaugă apoi, pe rând, laptele, frişca şi praful de sare ( sarea amplifică aromele) şi se amestecă bine toate, până se obţine o pastă omogenă. La final, se adaugă firele de busuioc, întregi şi se lasă la infuzat.

Amestecul rezultat se pune la frigider, la maturat, câteva ore (cât aveţi răbdare, indicat să fie 6 ore).

Apoi se scot firele de busuioc şi se pune compoziţia la mașina de înghețată, până se întărește. Îngheţată de casă cu consistenţa aceea cremoasă, fără aşchii de gheaţă, o obţineţi doar cu maşina de îngheţată cu compresor incorporat, care în timp ce malaxează compoziţia o şi răceşte.

Se servește imediat. Poate fi combinată cu alte îngheţate: vanilie, ciocolată, în special cu cele clasice. Se poate păstra la congelator- odată ce a fost malaxată şi răcită în acelaşi timp la maşina de îngheţată- nu o să-şi schimbe consistenţa. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE