Este o reţetă mai veche, pe care am îmbunătăţit-o. A ieşit super bună (păcat că poza nu este conform cu realitatea!). Este îngheţata mea preferată; aroma fină dar puternică a romului îmbracă foarte bine aroma dată de stafide. Problema este că ne sunt atât de familiare aromele artificiale cu care ne-au obişnuit comercianţii că rămânem uşor “dezamăgiţi” când dăm de gustul natural. Aşa că nu ne rămâne decât să ne educăm gustul!
6 porţii
INGREDIENTE:
4 gălbenuşuri
150 g zahăr
70 ml rom ( nu esenţă de rom ci rom la sticlă, adevărat, de Cuba)
3 pumni de stafide; cca 130 g
200 ml frişcă lichidă 32% grăsime
400 ml lapte 3,5% grăsime
20 g lapte praf
1 praf de sare
Laptele şi frişca se pun într-un vas, la foc mic, până se înfierbântă. Se pun stafidele, se mai lasă 5 min. pe foc, apoi se ia vasul de pe foc şi se lasă compoziţia să se răcească puţin.
Se bat cu mixerul gălbenuşurile cu zahărul, până se fac cremoase. Se toarnă peste ele prima compoziţie, în fir subţire, amestecând încontinuu cu mixerul. Se adaugă laptele praf, praful de sare şi romul şi se omogenizează bine toate ingredientele.
Lăsăm compoziţia la maturat, la frigider, 4-6 ore. Apoi o punem la maşina de îngheţată.
Poftă bună!
cu drag Simona NOGE