Print Friendly, PDF & Email

Îngheţata de pepene galben este îngheţata de casă, de sezon, discret aromată, chiar uşor parfumată dar foarte reconfortantă. Este o reţetă fără ou, “la rece”, ce se prepară rapid! Pentru a amplifica aroma am adăugat şi pulpă de pepene, la final. Ideea este să nimeriţi un pepene galben dulce, aromat şi bun!

10 porţii

INGREDIENTE:

850 g pepene galben, pulpă, tăiat cubuleţe

ghimbir (curăţat de coajă şi dat pe răzătoarea mică)- cât vreţi voi, dar să nu exageraţi- eu am pus 1 ramură de lungimea unui deget, 9-10 cm

170 g zahăr brun, pudră

30 g miere

30 g lapte praf

zeamă de la 1 lămâie

200 ml frişcă lichidă 32% grăsime

300 ml lapte 3,5% grăsime

1 praf de sare

650 g pepene, ghimbirul, zahărul, mierea, laptele praf şi zeama de lămâie se pun într-un bol şi se pasează cu blender-ul, bine, bine, până se omogenizează compoziţia. Se adaugă apoi, pe rând, laptele, frişca şi praful de sare ( sarea amplifică aromele) şi se amestecă bine toate, până se obţine o pastă omogenă. La final, se adaugă 200 g pulpă pepene, tăiat cubuleţe mici…şi suntem gata!

Amestecul rezultat se pune la frigider, la maturat, câteva ore (cât aveţi răbdare, indicat să fie 6 ore).

Apoi se pune la mașina de înghețată, până se întărește. Maşini de îngheţată de uz casnic găsiţi pe www.nemox-romania.ro. Îngheţată de casă cu consistenţa aceea cremoasă, fără aşchii de gheaţă, o obţineţi doar cu maşina de îngheţată care în timp ce malaxează compoziţia o şi răceşte.

Când am gustat-o, în fază lichidă, gustul de ghimbir era foarte intens iar cel de pepene nu prea se distingea. După procesul de îngheţare lucrurile se schimbă: ghimbirul devine discret iar pepenele se accentuează. Concluzia este că puteţi pune mai mult ghimbir. Se poate păstra la congelator- odată ce a fost malaxată şi răcită în acelaşi timp la maşina de îngheţată- nu o să-şi schimbe consistenţa. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE