Print Friendly, PDF & Email

 

Revin cu o altă reţetă de biscuiţi! Şi pentru că solicitarea a fost de biscuiţi cu ciocolată am înlocuit-o pe dânsa cu pudra de roşcove despre care am citit numai de bine! Când am mirosit pudra mi-am dat seama ce sunt: nişte păstăi maro-roşcat pe care eu le culegeam în Croaţia pentru decor. Le mai am şi acum, problema este că nu ştiu cum se folosesc acele păstăi şi ce au înăuntru. Oricum, găsiţi pudră de roşcove la orice farmacie naturistă. Este dulce şi aromată, poate înlocui cu succes ciocolata şi cacao.

1 porţie=22 biscuiţi

INGREDIENTE:

140 g unt

1 praf sare

80 g zahăr

1 lingură miere

1 păstaie de vanilie (se foloseşte miezul, coaja se pune în borcanul cu zahăr pentru a obţine zahăr vanilat)

1 lingură lapte

2 linguri pline de pudră de roşcove

140 g făină

1 linguriţă rasă praf de copt

1 vârf cuţit de bicarbonat

100 g fulgi de ovăz

1 linguriţă de nucşoară măcinată

1/2 linguriţă de cardamom măcinat

 

Folosesc robotul de bucătărie.  Se freacă untul cu praful de sare şi zahărul până ce acesta din urmă se dizolvă. Se adaugă treptat mierea, vanilia, laptele şi praful de roşcove. se mixează scurt. Separat, se amestecă într-un vas, făina, praful de copt, bicarbonatul şi condimentele. Se adaugă acestea peste prima compoziţie şi se amestecă bine. La final se adaugă fulgii de ovăz şi se amestecă cu lingura uşor.

Încingem bine cuptorul. Folosim o tavă cât mai plată, pe care punem hârtie de copt. Din aluat formăm biscuiţi, cu mâna udă (la fel cum formăm chiftelele), de diametru 3-4 cm şi îi aplatizăm uşor. Îi aşezăm pe tavă, lăsând loc între ei (îşi mai măresc diametrul la căldură) şi punem tava în cuptor, la foc potrivit, 160 grade- treapta 4, 15-20 minute, până când se rumenesc uşor. Ideea e că atunci când îi scoateţi din cuptor sunt destul de moi- ei se vor întări pe măsură ce se răcesc. Aveţi grijă să nu se ardă!

Se scot pe un grilaj pe care puneţi hârtie de copt şi se lasă la răcit. Apoi se pot păstra în borcane sau cutii de metal închise ermetic.

Sunt foarte buni, crocanţi şi aromaţi. Sunt maronii dar nu sunt cu ciocolată- copiii nu trebuie să ştie acest lucru! Poftă bună!

cu drag Simona NOGE