Print Friendly, PDF & Email

Revin cu o altă rețetă de Clafoutis. La această rețetă se pune unt și frișcă, prin urmare aluatul acela lichid, ca de clătite, nu se întărește la răcire. Este mai cremos, chiar dacă se păstrează la frigider, deci mai bun. Caisele se întrepătrund cu aluatul, rezultând un blat super cremos și aromat. Se servește cald alături de înghețată- de vanilie sau de caise chiar. Se poate face cu cireșe, vișine, piersici, fructe de pădure sau alte fructe de sezon.

INGREDIENTE:

3 ouă întregi

7 linguri  zahăr pudră + extra pentru tapetat și ornat

2 linguri cu vârf de făină

75 ml lapte

115 ml smântână pentru frișcă, bătută

20 gr unt + extra pentru uns forma

1 esență de vanilie

1 praf sare

fructe, în cazul de față caise, fără sâmburi: 700 gr

 

Se taie caisele în 4, se amestecă cu 3 linguri de zahăr pudră și se lasă la macerat 2 ore.

Se încinge cuptorul la 180 grade, treapta 4. Se ia o formă de tartă, se unge cu unt și se tapetează cu zahăr.

20 g unt se topesc într-o cratiță mică, până capătă culoarea alunei ( nu se lasă mai mult pe foc). Se ia de pe foc și se lasă într-un loc cald.

Se bat cu mixerul ouăle, cu praful de sare, zahărul, vanilia. Se adaugă treptat, amestecând mereu, făina. La final se adaugă laptele călduț, frișca bătută și untul topit. Se obține un aluat ca cel de clătite în care se toarnă maceratul de fructe, cu tot cu zeama rezultată.

Se pune la cuptor prăjitura pentru 35-40 minute, până suprafața tartei se bombează ușor și când lama unui cuțit introdus la mijloc iese curată ( sau testul scobitoarei).

Se lasă 5-10 minute la răcit, se pudrează cu zahăr pudră și se servește caldă.

Se servește cu înghețată. Se mănâncă cu măsură- pentru cine poate! Poftă bună!

cu drag Simona NOGE