Print Friendly, PDF & Email

Este un desert franțuzesc la origine, foarte simplu de realizat, ușor, fără praf de copt. Se servește la temperatura camerei, chiar călduț. Dacă vă rămâne de la o zi la alta se poate încălzi ușor.

INGREDIENTE:

3 ouă întregi

4 linguri  zahăr

8 linguri făină

250 ml lapte

1 esență de vanilie

1 praf sare

1 lingură pesmet

1-2 linguri fulgi de ovăz

fructe, în cazul de față vișine, fără sâmburi: 500 gr

unt și făină pentru tapetat tava

zahăr pudră pentru ornat

 

Se încinge cuptorul la 180 grade, treapta 4. Se ia o formă rotundă, cu pereți detașabili, se unge cu unt și se tapetează cu făină. Se pune pe fund 1 lingură de pesmet, apoi 1-2 linguri de fulgi de ovăz, apoi se așează vișinele.

Se bat cu mixerul ouăle, cu praful de sare, zahărul, vanilia. Se adaugă treptat, amestecând mereu, făina. La final se adaugă laptele călduț și suntem gata! Se obține un aluat ca cel de clătite, ce se toarnă peste vișine.

Se pune la cuptor prăjitura pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra ( faceți testul cu scobitoarea- înțepați prăjitura cu scobitoarea; aceasta trebuie să rămână curată).

Se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se presară apoi deasupra zahăr pudră. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE