Print Friendly, PDF & Email

Este o înghețată de vișine aromată, cu un gust acrișor dat de vișine și unul dulce-amărui dat de zahărul caramelizat. Culoarea este incredibil de puternică, așa că “dă bine” la servire.

10 porţii

INGREDIENTE:

500 g vișine fără sâmburi

100 g zahăr

20 g miere

2 linguri de unt

150 ml frişcă lichidă 32% grăsime

200 ml lapte 3,5% grăsime

1 praf de sare

vin alb sau vin Marsala (opţional)

 

Se foloseşte o tigaie mai largă- eu am folosit tigaia de cupru. Se caramelizează zahărul, la foc mic, amestecând cu o spatulă de lemn. Zahărul se va topi şi se lasă până când capătă o culoare brun-aurie. Se adaugă, untul, vinul (eu am folosit vin Marsala) și vișinele. Se amestecă continuu cu spatula de lemn pentru a dizolva caramelul întărit la contactul cu ingredientele reci. Trageţi tigaia de pe foc şi turnaţi compoziţia într-un bol înalt. Se pasează cu blender-ul apoi se adaugă, în ordinea aceasta, mierea, laptele călduţ, frişca, praful de sare ( sarea amplifică aromele).  Se amestecă cu blender-ul, bine, bine, până se omogenizează compoziţia.

Amestecul rezultat se pune la frigider, la maturat, câteva ore (cât aveţi răbdare, indicat să fie 4-6 ore).

Apoi se pune compoziţia la mașina de înghețată, până se întărește. Maşini de îngheţată de uz casnic găsiţi pe www.nemox-romania.ro. Îngheţată de casă cu consistenţa aceea cremoasă, fără aşchii de gheaţă, o obţineţi doar cu maşina de îngheţată care în timp ce malaxează compoziţia o şi răceşte.

Se servește imediat. Ce rămăne se poate pune la congelator, într-un recipient de plastic, cu capac. Nu-și va schimba consistența cremoasă, din moment ce e făcută la mașina de înghețată, nici după decongelare. Se poate păstra 4-5 zile, fără probleme. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE