Print Friendly, PDF & Email

Înghețata Tiramisu a devenit una din preferatele mele și cu siguranță o să o mai fac. Este varianta de vară a prăjiturii și se poate face doar dacă ai mașina de înghețată. Doar așa se poate obține varianta cremoasă și se pot adăuga pișcoturile fărâmițate, în timpul procesului de înghețare. Este un desert delicios, răcoros, foarte simplu de făcut.

6 porţii

INGREDIENTE:

400 ml lapte 3,5% grăsime

300 g mascarpone

3 gălbenușuri de ou

1 albuș bătut spumă

150 g zahăr

150 ml cafea ( făcută foarte concentrată)

2 g sare (cât luați sare între degete x 2)

2-3 linguri de rom ( de preferat să nu fie esență)

6 pișcoturi

cacao pudră pentru ornat

 

Se amestecă gălbenușul cu zahărul, până ce se dizolvă cristalele de zahăr. Se adaugă brânza mascarpone și albușul bătut spumă, se amestecă bine. Urmează apoi laptele, cafeaua, sarea și romul. Se omogenizează totul bine și se pune compoziția într-un recipient cu capac, la frigider, pentru maturare ( să fie 2-4 ore). Maturarea este un proces opțional, însă pentru a se întrepătrunde mai bine aromele, eu îl recomand.

Se pune apoi compoziția la mașina de înghețată, iar când devine semiînghețată se adaugă pișcoturile fărâmițate.

Se servește imediat, pe pat de pișcoturi și cu pudră de cacao deasupra. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE