Este un sos foarte picant şi aromat. Cred că muştarul şi oţetul balsamic accentuează tăria hreanului şi aromele. Este prima dată când fac această reţetă şi nu am crezut că va fi aşa de “tare” . Se foloseşte câte puţin, desfundă nasul şi-ţi dau lacrimile, dar este al naibii de bun! Prin urmare, cantitatea de faţă ajunge la toată familia, rudele şi vecinii. Puteţi înjumătăţi cantităţile!
cantitate: 400 gr
INGREDIENTE:
1 rădăcină de hrean, curăţată şi dată pe răzătoarea mică
8 linguriţe muştar fin
7 linguri ulei de măsline
250 ml oţet balsamic
1 lingură de miere
sare, piper, ardei iute uscat şi măcinat
pătrunjel verde
Se amestecă hreanul cu uleiul de măsline şi muştarul, până se face o maioneză (uleiul se adaugă treptat). Se pun apoi oţetul, mierea, condimentele şi se amestecă bine. La sfârşit se adaugă pătrunjelul verde tocat cât mai mărunt.
Se serveşte la rasolul de peşte dar e bun şi la alte mâncăruri. Eu l-am folosit şi la cremwursti şi la sandwich cu unt şi pate de gască. Poftă mare!