16Mar

Pastele sunt binevenite oricând- se fac rapid, sunt gustoase, la fel ca pizza sunt agreate de copii și-ți pune la lucru imaginația. Dacă respecți câteva reguli simple, nu vei da greș niciodată. Paste cu hribe …Continue Reading

09Mar

M-am gândit să postez și o rețetă de paste pentru carnivori….să nu se simtă neglijați. Așa că am folosit piept de curcan (crescut bio de părinții mei)- voi puteți folosi ce carne doriți. Și ca să nu fie doa…Continue Reading

04Mar

Este o rețetă simplă de pește la cuptor- pește cu legume. Partea inovativă este felul în care pregătim peștele, în special peștele gras, ca el după coacere să rămână “crocant”- carnea să aibă consistență. Deci…

INGREDIENTE:

1 crap …Continue Reading

12Feb

Pastele sunt preferatele mele- aici poți să-ți pui imaginația în lucru. Aproape niciodată nu le fac la fel. De obicei se fac cu “ce ai in cămară”. Ideea e să nu pui foarte multe ingrediente, nu mai mult de 4. Deci….

6 porţ…Continue Reading

19Jan

Am tot auzit de Guacamole aşa că, din curiozitate, l-am făcut. M-am documentat întâi asupra originii acestui sos. Este de loc din Mexic, prin urmare este un sos picant, acrişor şi condimentat ce se serveşte cu chips, cu “crackers” sau lângă Fa…Continue Reading

12Jan

Este o rețetă simplă și foarte bună de tort. Blatul este un pandișpan- eu l-am făcut cu făină de orez fără gluten iar caramelul și merele coapte umplute cu gem, scorțișoară și nucă sunt o “cremă” ce merge de minune în sezonul rece. Secretul este s…Continue Reading

07Jan

Supele-crema îmi plac din ce în ce mai mult, mai ales când afară e frig. Aceasta e o supă foarte gustoasă, ușor aromată, picantă, asortată de minune cu crutoane.

INGREDIENTE:

2 lingurițe semințe de chimen

1/2 linguriță de ardei roșu iu…Continue Reading

19Dec

Este rețeta lui Jamie Oliver ușor modificată, în sensul că am pus ce fructe uscate am găsit rapid și am înjumătățit cantitatea de zahăr- credeți-mă este dulce și așa! Glazura am făcut-o cu albușurile bătute spumă, foarte puțin zahăr și mult…Continue Reading

15Dec

Este rețeta lui Jamie Oliver ce m-a tentat datorită compoziției bogate și puternic aromate, specifice sărbătorilor de iarnă. Este simplu de realizat- mai mult timp se consumă cu pregătirea ingredientelor. Am folosit o tavă de chec pentru copt cam de 40-45 …Continue Reading

08Dec

O altă rețetă de post sau pentru cei care nu consumă produse animale. Seamănă cu fasolea frecată românească însă mult mai aromată datorită condimentelor. Eu am pus mult mai mult usturoi față de rețeta originală și vreau să spun că aroma chimenulu…Continue Reading