26Nov

Am încercat o altă metodă de a păstra vinetele pentru iarnă, alta faţă de clasicul pus la congelator, în pungi. Se spune că aşa, în borcan, îşi păstrează mai bine gustul. Sper să fie aşa şi să fi meritat efortul!

INGREDIENTE:

vinete

ulei de măsline

sare

 

Se coc…Continue Reading

20Nov

Pentru că anul trecut am participat la Festivalul Gemului de Măceşe, organizat de comunitatea maghiară în satul Sâncrai, de lângă Huedin şi acolo am văzut că gemul se fierbe în cazane de cupru, anul acesta am aplicat şi eu, …Continue Reading

12Nov

Este o tartă foarte aromată, însiropată şi foarte consistentă. Blatul se poate folosi şi ca bază de chec. Eu am pus în el migdale însă se poate face şi cu nucă- să fie mai economic. Toppingul este delicios- cu cât mai mult c…Continue Reading

30Oct


Îngheţata de pere din reţeta de faţă a ieşit foarte bună- sunt foarte mulţumită de rezultat! Asta în condiţiile în care perele nu erau cine ştie ce, dar am reuşit să le pun în valoare şi să scot aromele la suprafaţă.

10 por…Continue Reading

23Oct

Este o reţetă de la mama mea care şi ea a primit-o de la nu ştiu cine…Important că este o reţetă foarte bună de pastă picantă ce poate fi folosită apoi în diverse mâncăruri. Reţeta este pentru 1 porţie. Eu din start am făcut 2 porţii (suntem familie mare) şi apoi, când am sesiz…Continue Reading

22Oct

Tăieţeii sunt mai buni făcuţi la casă, dar fiindcă se află şi prin băcănii, n-avem ce face!

Ei sunt altfel cel mai nevinovat dintre preparatele de făină.

” DECE sunt pastele făinoase cele mai bune?

Pentrucă sunt extrem de nutritive, spornice şi foarte digestibile, din ca…Continue Reading

22Oct

Orice mâncare o gustăm cu mai multă încredere dacă ştim că a fost gătită acasă, sub purtarea de grijă a unei menajere conştiincioase

– chiar acesta e un motiv destul de puternic spre a ne feri, pe cât se poate, de bucatele gătite afară de casă. Însă din nenorocire foarte adese
Continue Reading

18Oct

      “Spre a prepara îngheţata, e de trebuinţă o aşa numită maşină de îngheţată. Aceasta e o cutie cu capac, cam ca şi cele de tutun, rotundă şi făcută mai ales de tinichia ori de cositor. Această cutie o punem într-un ciubăr cu ghiaţă. Pentru ca ghiaţa să aibă mai multă…Continue Reading

11Oct

Este un sos ce îmbină 3 gusturi: dulce, acrişor şi picant şi merge perfect asortat cu brânzeturi. Poate fi şi un sos pentru fripturi, în special vânat.

1 porţie

INGREDIENTE:

1,5 kg ţelină, curăţată şi tăiată felii

1,5 kg mere, curăţat…Continue Reading

07Oct


Îngheţata de prune este delicioasă! Aromele din reţeta de faţă sunt ameţitoare: scorţişoară, cardamom, potocale, prune, toate amplificate de unt, miere şi rom. O adevărată nebunie….

10 porţii

INGREDIENTE:

700 g prune, fără sâmburi şi …Continue Reading