Print Friendly

Pentru că blog-ul acesta este inspirat din cărţi vechi de bucate, am pregătit de Paşte ouă înroşite în coji de ceapă, după metoda tradiţională. Sunt simple şi frumoase, acea frumuseţe naturală.

Am luat 10 ouă de găină şi 15 de prepeliţă. Le-am spălat bine, cu apă cu detergent, pentru degresare.

Într-un vas de inox (acesta nu se colorează) am pus apă, cojile de la 8 cepe roşii mari şi puţin oţet şi sare. Am pus apoi cele 10 ouă de găină (apa trebuie să acopere ouăle) şi am pus vasul pe foc. Din momentul în care apa începe să fiarbă le lăsaţi 15-20 minute, la foc potrivit. Se scot apoi pe un prosop absorbant de hârtie astfel încât să nu se atingă unele de altele. Se lasă la răcit. Apoi se ung cu ulei pentru a căpăta luciu.

Am repetat procesul şi cu ouăle de prepeliţă, în aceeaşi apă.

Mie îmi place ce a ieşit iar copiii sunt superîncântaţi de ouăle mici de prepeliţă.

Hristos a înviat!