Revin cu o altă rețetă de Clafoutis. La această rețetă se pune unt și frișcă, prin urmare aluatul acela lichid, ca de clătite, nu se întărește la răcire. Este mai cremos, chiar dacă se păstrează la frigider, deci mai bun. Caisele se întrepătrund c…Continue Reading
30JulInghetata de caise cu mascarpone si busuioc

Este una din înghețatele de caise pe care mi-am propus să le fac. Aceasta este prima din ele. Caisele acrișoare le-am potențat gustul cu suc de lămâie și zahăr, le-am dat la tigaie cât să iasă cât mai bine aroma din ele și a ieșit…Continue Reading
29JulBudinca cu broccoli

Este o reţetă de familie ( de la mama soțului meu care gătește cu mare drag), prima rețetă cu broccoli care îmi place și care are mare succes la copii.
8-10 porţii
INGREDIENTE:
1 kg broccoli curățat
150 gr cuș-cuș
ulei de măs…Continue Reading
21JulClafoutis cu visine

Este un desert franțuzesc la origine, foarte simplu de realizat, ușor, fără praf de copt. Se servește la temperatura camerei, chiar călduț. Dacă vă rămâne de la o zi la alta se poate încălzi ușor.
INGREDIENTE:
3 ouă întregi
4 linguri zah…Continue Reading
21JulPrajitura mamei cu fructe

Este reţeta mamei, de aici și titlul. Se poate face cu fructe de sezon, dar cea mai bună combinație este cu vișine sau cu caise. Este o prăjitură moale- se topește în gură, aromată și foarte răcoroasă- mie îmi place servită rece, de la frigider. Smântâ…Continue Reading
02JulInghetata de visine caramelizate

Este o înghețată de vișine aromată, cu un gust acrișor dat de vișine și unul dulce-amărui dat de zahărul caramelizat. Culoarea este incredibil de puternică, așa că “dă bine” la servire.
10 porţii
INGREDIENTE:
500 g vișine fără sâmburi
01JulInghetata Tiramisu

Înghețata Tiramisu a devenit una din preferatele mele și cu siguranță o să o mai fac. Este varianta de vară a prăjiturii și se poate face doar dacă ai mașina de înghețată. Doar așa se poate obține varianta cremoasă și se pot adăuga pișcoturile f…Continue Reading
16AprSupa de naut

Este o reţetă de supă fără carne dar cu multă proteină vegetală de la năut. Este foarte gustoasă și pentru că are chimen este ușor de digerat, nu balonează. Este un “alt fel” de supă, suficient de interesantă cât să-ți trezească interesul iar dac…Continue Reading
10AprSpaghete cu calamar

Este o reţetă din cartea lui Jamie Oliver, în stil sicilian, foarte simplă dar totodată cu un gust sofisticat. Pentru cei ce agrează fructele de mare.
6 porţii
INGREDIENTE:
ulei de măsline
1 fenicul, cur…Continue Reading
10MarFicat cu oua si branza de capra

Este de fapt o omletă mai elaborată, mai consistentă, cu ficat de iepure (voi puteți folosi orice fel de ficat) și brânză de capră.
4 porţii
INGREDIENTE:
ficat de iepure
8 ouă
1 baton de brânză de capră ( am luat de la colline, batonul si…Continue Reading