Print Friendly

Este o reţetă de supă fără carne dar cu multă proteină vegetală de la năut. Este foarte gustoasă și pentru că are chimen este ușor de digerat, nu balonează. Este un “alt fel” de supă, suficient de interesantă cât să-ți trezească interesul iar dacă ești “carnivor” merită s-o mănânci odată pe an, cel puțin.

6 porţii

INGREDIENTE:

400 gr năut boabe

ulei de măsline

1/2 ceapă tăiată mărunt

3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi mărunt ( eu acum am pus leurdă de sezon, 4-5 frunze, tocate mărunt)

5 linguri pastă de legume, din borcan

500 gr pastă de roșii

2 lingurițe de chimen măcinat

2 lingurițe de coriandru uscat și măcinat

zeama de la 1/2 lămâie

1 vârf de praf de ardei iute, proaspăt măcinat

sare grunjoasă, piper negru proaspăt măcinat 

 

Se pune năutul în apă rece și se lasă până a 2-a zi. Se scurge apoi apa și se pune la fiert, în apă rece, fără sare. Se fierbe până bobul este moale ( cam 1 1/2- 2 ore). Se scurge de apă.

Într-o cratiţă turnaţi câteva linguri de ulei de măsline. Adăugaţi ceapa tocată și usturoiul. Apoi se toarnă apa, se adaugă restul ingredientelor ( pasta de legume, năutul, pasta roșii), se lasă să fiarbă 10-15 minute iar la final se condimentează ( chimen, coriandru, zeama de lămâie, sare, piper și ardei iute). Gata! Simplu și ușor!

Se servesște cu crutoane. Este o supă bine condimentată, cu o aromă deosebită. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE