Print Friendly

M-am gândit să postez și o rețetă de paste pentru carnivori….să nu se simtă neglijați. Așa că am folosit piept de curcan (crescut bio de părinții mei)- voi puteți folosi ce carne doriți. Și ca să nu fie doar proteină animală am pus și proteină vegetală-hribe. Așa că voi decideți de fapt cum vreți să le faceți. Așadar….

6 porţii

INGREDIENTE:

500 gr paste de bună calitate ( eu folosesc Barilla)

piept de curcan tranșat în bucățele mici

1 cutie de 200 ml de smântână lichidă

ulei de măsline

hribe uscate, 2-3 pumni

1 rulou clasic de brânză de capră de La Colline, 125 gr

sare, piper

ardei iute uscat și măcinat

rozmarin uscat și măcinat

 

Se pun la fiert pastele- în apă cu sare și puțin ulei și se lasă la fiert atât cât scrie pe cutie (6-11 min) sau, cel mai bine, le încercați; trebuie să fie “al dente” adică crocante, puțin tari și nicidecum terci. Se strecoară de apă ( se păstrează din apa în care au fiert 1 cană), se stropesc cu ulei de măsline, se amestecă să se ungă bine cu ulei și se lasă deoparte.

În timp ce pastele sunt la fiert puneți la hidratat hribele. Se pun într-un recipient, se toarnă apă fiartă peste ele, cât să le acopere și se lasă 15 minute, până absorb toată apa. Se adaugă peste ele ulei de măsline, smântâna lichidă, sare, piper, ardei iute, rozmarin și brânza de capră sfărâmată. Se amestecă bine și gata- acesta e sosul!

Se încinge tigaia de cupru, se pune puțin ulei de măsline și se pun la prăjit feliile de curcan. Impropriu spus “prăjit”- se lasă doar 2 minute pe o parte, 2 minute pe cealaltă parte, până-și schimbă culoarea din roz crud în roz albicios. Trebuie să fie moale și suculentă.

Se toarnă sosul și pastele fierte peste bucățile de carne din tigaie și se amestecă bine, la foc iute, încă 2 minute. Dacă credeți că pastele au absorbit prea mult din sos și sunt seci puteți să puneți din apa în care au fiert.

Se pun pastele în farfurie și se servesc atunci, când sunt “proaspete”.

Delicios! Poftă bună!

cu drag Simona NOGE