Print Friendly, PDF & Email

Pastele sunt binevenite oricând- se fac rapid, sunt gustoase, la fel ca pizza sunt agreate de copii și-ți pune la lucru imaginația. Dacă respecți câteva reguli simple, nu vei da greș niciodată. Paste cu hribe am mai postat, acestea de față sunt simple, practic au 2 ingrediente: hribele și brânza de capră. Simple și gustoase. Acestea fiind zise….

6 porţii

INGREDIENTE:

500 gr paste de bună calitate ( eu folosesc Barilla)

ulei de măsline

hribe uscate, 2-3 pumni

1 rulou clasic de brânză de capră de La Colline, 125 gr

sare, piper

ardei iute uscat și măcinat

rozmarin uscat și măcinat

 

Se pun la fiert pastele- în apă cu sare și puțin ulei și se lasă la fiert atât cât scrie pe cutie (6-11 min) sau, cel mai bine, le încercați; trebuie să fie “al dente” adică crocante, puțin tari și nicidecum terci. Se strecoară de apă ( se păstrează din apa în care au fiert 1 cană), se stropesc cu ulei de măsline, se amestecă să se ungă bine cu ulei și se lasă deoparte.

În timp ce pastele sunt la fiert puneți la hidratat hribele. Se pun într-un recipient, se toarnă apă fiartă peste ele, cât să le acopere și se lasă 15 minute, până absorb toată apa. Se adaugă peste ele ulei de măsline, smântâna lichidă, sare, piper, ardei iute, rozmarin și brânza de capră sfărâmată. Se amestecă bine și gata- acesta e sosul!

Se toarnă sosul peste pastele fierte. Dacă credeți că pastele au absorbit prea mult din sos și sunt seci puteți să puneți din apa în care au fiert.

Se pun pastele în farfurie și se servesc atunci, când sunt “proaspete”.

Delicios! Poftă bună!

cu drag Simona NOGE