Print Friendly

Am tot auzit de Guacamole aşa că, din curiozitate, l-am făcut. M-am documentat întâi asupra originii acestui sos. Este de loc din Mexic, prin urmare este un sos picant, acrişor şi condimentat ce se serveşte cu chips, cu “crackers” sau lângă Fajitas. Sincer? Este interesant dar nu l-aş mai face a 2-a oară! Dacă sunteţi pasionaţi de chipsuri-da, merge! Eu însă l-am servit la carne şi brânzeturi.

5 porţii

INGREDIENTE:

3 avocado

1 lămâie (coaja + zeama)

3 căţei de usturoi

2 ardei roşii iuţi

1 lingură de coriandru uscat şi tocat mărunt

20 g roşii deshidratate +  2 roşii întregi

sare, piper

 

Se taie în două fructele de avocado, pe lungime şi se scoate sâmburele. Se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.

Se rade coaja de lămâie, se stoarce zeama şi se adaugă peste avocado împreună cu usturoiul presat şi roşile tăiate cubuleţe. Se pasează cu blenderul.

Se pune apoi ardeiul roşu, coriandru, sare, piper- după gust. Şi e gata!

Sper să-i găsiţi o întrebuinţare mai bună şi să-mi daţi motivul pentru a-l face şi a 2-a oară! Poftă bună!

cu drag Simona NOGE