Print Friendly

Este o rețetă simplă de pește la cuptor- pește cu legume. Partea inovativă este felul în care pregătim peștele, în special peștele gras, ca el după coacere să rămână “crocant”- carnea să aibă consistență. Deci…

INGREDIENTE:

1 crap eviscerat, cu solzi

ulei de măsline

morcovi, țelină, pătrunjel rădăcină

usturoi

zahăr, sare grunjoasă

sare, piper

 

Se presară pe pielea peștelui zahăr și sare grunjoasă, în strat gros, se invelește în folie de plastic strech și se lasă la frigider, la maturat, căteva ore.

Se taie morcovii, țelina și pătrunjelul în fâșii lungi. Se curăță cațeii de usturoi.

Se scoate peștele, se șterge cu un șervețel zahărul și sarea de pe piele, se umple cu legumele tăiate fâșii și cu cățeii de usturoi, se unge cu ulei de măsline, se învelește în hârtie de copt și se lasă la cuptorul bine încins, treapta 4-a, 15-20 minute.

Se servește cu ce garnitură doriți sau așa, pur și simplu, cu garnitura de legume. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE