Print Friendly, PDF & Email

Pastele sunt preferatele mele- aici poți să-ți pui imaginația în lucru. Aproape niciodată nu le fac la fel. De obicei se fac cu “ce ai in cămară”. Ideea e să nu pui foarte multe ingrediente, nu mai mult de 4. Deci….

6 porţii

INGREDIENTE:

500 gr paste de bună calitate ( eu folosesc Barilla)

1 ceapă mică

ulei de măsline

500 ml pastă de roșii (passata sau rustica de la Cirio)

2 conserve de ton în suc propriu (cca 350-400 gr)

3-4 linguri de capere

100 ml vin alb

zeamă de lămâie

sare, piper

busuioc verde tocat

parmezan ras

 

Se pun la fiert pastele- în apă cu sare și puțin ulei și se lasă la fiert atât cât scrie pe cutie (6-11 min) sau, cel mai bine, le încercați; trebuie să fie “al dente” adică crocante, puțin tari și nicidecum terci. Se strecoară de apă ( se păstrează din apa în care au fiert 1 cană), se stropesc cu ulei de măsline, se amestecă să se ungă bine cu ulei și se lasă deoparte.

În timp ce pastele sunt la fiert puteți începe să faceți sosul: ulei de măsline, ceapa tăiată mărunt- se lasă foarte puțin la călit, până devine transparentă și lucioasă, apoi sosul de roșii. Se lasă la fiert 5 minute apoi se adaugă tonul, caperele, vinul, sare, piper, suc de lămâie-după gust și la final busuiocul verde tocat.

Ce faceți cu apa în care au fiert pe care v-am recomandat s-o păstrați: dacă pastele vi se par prea seci (ele de regulă absorb mult din sos) puteți adăuga din apa aceea în sos sau chiar pe paste. Eu fac așa: torn peste pastele simple puțină apă și le las așa să absoarbă din ea ( atenție, puțină apă, nu le înecați).

Se pun pastele în farfurie, sosul și deasupra parmezan ras și busuioc verde proaspăt.

Delicios! Poftă bună!

cu drag Simona NOGE