Supele-crema îmi plac din ce în ce mai mult, mai ales când afară e frig. Aceasta e o supă foarte gustoasă, ușor aromată, picantă, asortată de minune cu crutoane.
INGREDIENTE:
2 lingurițe semințe de chimen
1/2 linguriță de ardei roșu iute, uscat
ulei de măsline
600 gr morcovi curățați și rași gros
140 g linte roșie spălată
sucul de la 1 lămâie
125 ml lapte
pastă de legume ( eu am în borcane, pusă pe iarnă, ce conține: morcov, ceapă, țelină, roșii)
100 ml smântână lichidă
sare
pătrunjel verde tocat mărunt
Se prăjesc într-o tigaie mai mare semințele de chimen și ardeiul iute uscat, 1 minut, până încep să-și degaje aromele. Se scot jumătate din semințe. Se adaugă uleiul de măsline, morcovii, lintea, laptele și apă fiartă (1 litru) și se lasă la fiert, aproximativ 15-20 minute (până când lintea se umflă și este fiartă). Se mixează apoi cu blender-ul și se mai pune pe foc cca 5-10 minute; în acest timp se mai adaugă apă fiartă (depinde cât vreți să fie de groasă), pasta de legume, sare, sucul de lămâie. Se ia de pe foc, se adaugă smântâna, restul de semințe și pătrunjelul verde.
Suntem gata! Rapid, simplu și gustos.
Se servește cu crutoane sau pâine uscată de secară. Poftă bună!
cu drag Simona NOGE