Print Friendly, PDF & Email

Supele-crema îmi plac din ce în ce mai mult, mai ales când afară e frig. Aceasta e o supă foarte gustoasă, ușor aromată, picantă, asortată de minune cu crutoane.

INGREDIENTE:

2 lingurițe semințe de chimen

1/2 linguriță de ardei roșu iute, uscat

ulei de măsline

600 gr morcovi curățați și rași gros

140 g linte roșie spălată

sucul de la 1 lămâie

125 ml lapte

pastă de legume ( eu am în borcane, pusă pe iarnă, ce conține: morcov, ceapă, țelină, roșii)

100 ml smântână lichidă

sare

pătrunjel verde tocat mărunt

 

Se prăjesc într-o tigaie mai mare semințele de chimen și ardeiul iute uscat, 1 minut, până încep să-și degaje aromele. Se scot jumătate din semințe. Se adaugă uleiul de măsline, morcovii, lintea, laptele și apă fiartă (1 litru) și se lasă la fiert, aproximativ 15-20 minute (până când lintea se umflă și este fiartă). Se mixează apoi cu blender-ul și se mai pune pe foc cca 5-10 minute; în acest timp se mai adaugă apă fiartă (depinde cât vreți să fie de groasă), pasta de legume, sare, sucul de lămâie. Se ia de pe foc, se adaugă smântâna, restul de semințe și pătrunjelul verde.

Suntem gata! Rapid, simplu și gustos.

Se servește cu crutoane sau pâine uscată de secară. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE