Print Friendly, PDF & Email

6 porţii

INGREDIENTE:

25 gr hribe uscate şi rehidratate ( se pune apă clocotită cu sare peste ele şi se lasă 30 min., apoi se strecoară)

4 linguri de unt

2 linguri de făină

300 ml apă rece

2 linguriţe de capere

1 linguriţă sare grunjoasă

1 linguriţă zeamă de lămâie

pătrunjel verde tocat

zeamă de la rasolul de peşte

Se pune untul la topit şi se adaugă făina, amestecând mereu cu telul. Focul trebuie să fie dat la minim. Se pune treptat apa, până compoziţia devine de consistenţa unei smântâni lichide. Se lasă la fiert 15 min. amestecând mereu cu telul. Se adaugă apoi hribele, caperele, zeama de lămâie, 2-3 linguri din zeama de la rasolul de peşte (vezi rasol de peşte) şi la sfârşit pătrunjelul verde tocat.

Să aveţi poftă!