Este o reţetă foarte simplă, rapidă şi foarte gustoasă.
Ingrediente:
2 tăviţe de ficat de pui refrigerat, cca 800 gr, însă se poate face cu orice fel de ficat, cu condiţia să fie bun şi gras.
400 gr bacon ( reţeta originală este cu slănină afumată )
amestec condimente: curry dulce, praf nucşoară, cimbru uscat, mărar uscat, piper negru măcinat
ulei de măsline
pesmet
mărar verde, 1 legătură, pentru ornat
Se ia ficatul şi se aşează într-un vas termorezistent, între 2 felii de bacon. Se condimentează ( nu puneţi sare, pentru ca ficatul să fie mai fraged) şi se presară cu pesmet. Apoi se mai clădeşte un strat de ficat îmbrăcat în bacon, condimentat şi cu pesmet deasupra. La sfârşit se stropeşte totul cu ulei de măsline şi se bagă la cuptor. Se lasă la cuptor până se rumeneşte (15 minute maxim). După ce s-a scos vasul din cuptor se presară mărarul verde tocat mărunt.
Este foarte bun împreună cu sosul de hrean cu mere (vezi reţeta la sosuri).
Să aveţi poftă!