Print Friendly

” A fierbe în aburi însemnează a pune forma sau cratiţa cu mâncare, bine acoperită, să plutească într-un vas mare şi adânc cu apă fierbinte; acest vas cu apă, să fie mai mult de jumătate plin cu apă clocotindă aşa că forma cu mâncarea, să se scufunde 2/3 din volumul ei şi numai 1/3 să fie afară din apă.

Spre acest scop aşezăm cratiţa pe nişte pirostrii mici, pe fundul vasului cu apă (sau găsim o cratiţă perfect de adâncă pentru formă sau folosim o formă cu mânere, astfel încât să se respecte proporţia 2/3 în apă şi 1/3 afară). Acoperim forma cu un capac de fer pe care punem jeratic (eu doar am acoperit forma cu un capac).

Când scade apa din vasul cel mare atunci îi mai adăogăm apă fierbinte şi nici decât apă rece, căci atunci întrerupem ferberea.

Ferberea în aburi să se facă încet!”