Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

10 porţii

INGREDIENTE:

1 morcov

1 păstârnac

1/4 ţelină

1/2 ceapă tăiată mărunt

240 gr fasole albă boabe, din conservă

2 file piept pui fără os, tăiat cubuleţe

aluat tare: 1 ou cu făină cât să se facă un aluat tare ce se dă pe răzătoare

rântaş de Paris: 2 linguri de unt cu 2 linguri de gris

zeamă de lămâie

tarhon

Se pune într-o oală de 5 l apă rece- cam 4 l- la fiert, împreună cu bucăţile de pui. Când fierbe, luăm cu o lingură spuma de la suprafaţă, până când apa rămâne curată. Apoi adăugăm zarzavatul, dat pe răzătoare, ceapa şi lăsăm la fiert, la foc mic. Oala să fie cu capacul pus. Se lasă la fiert până când carnea devine moale.

Se face un aluat tare dintr-un ou şi făină cât cuprinde (până când se poate da pe răzătoare- pe partea mare- fără să se lipească). Se rade aluatul pe o planşetă şi pe tăieţeii astfel formaţi se presară făină, amestecându-se, să nu se lege unii de alţii.

Se pun apoi, la fiert, tăieţeii şi fasolea albă boabe.

Se pun pe foc, separat, într-o cratiţă, 2 linguri de unt şi 2 linguri de gris. Focul să fie mic şi să se amestece încontinuu cu telul. Apoi se tot adaugă zeamă din supă, treptat, să nu se facă cocoloaşe, până când compoziţia este subţire şi se poate adăuga în supă.

Se drege supa cu sare şi lămâie iar la sfârşit se adaugă tarhonul tocat mărunt. Puteţi să lăsaţi supa dulce, fără lămâie şi în cazul acesta puneţi pătrunjel verde în loc de tarhon.

Se serveşte cu castraveţi muraţi.

Pot să vă spun că s-a mâncat toată şi copiii mi-au dat nota maximă- şi credeţi-mă sunt foarte mofturoşi! Sper să vă placă- dacă nu- măcar titlul să vă amuze!