Print Friendly, PDF & Email


Este o supă cremă, cu un gust deosebit dat de combinaţia dintre ţelină, hribe şi ouăle fierte tari, toate cu arome puternice. Este o supă dulce, uşor picantă şi merge perfect servită cu crutoane cu unt, proaspete, făcute din pâine de casă.

8 porţii

INGREDIENTE:

35 gr hribe uscate şi rehidratate ( se lasă 30 min. în apă fiartă cu sare )

1/2 ceapă tocată mărunt

1 ţelină mare

2,5 l supă

1 1/2 lingură de unt

3 ouă

pătrunjel verde tocat mărunt

Supa: se pune la fiert într-o oală, apa rece; când începe să fiarbă se adaugă carnea- ce aveţi- eu am pus carne de curcan; se ia spuma ce se formează deasupra cu o lingură şi se aruncă; când carnea este pe jumătate fiartă se adaugă ţelina, curăţată şi tăiată în felii mai mari, şi se lasă la fiert, la foc încet, cu oala acoperită cu capac; se strecoară supa iar ţelina se pune într-un blender şi se pasează.

Într-o cratiţă se pune untul la topit iar apoi ceapa, hribele şi pătrunjelul şi se lasă puţin la călit, amestecând mereu cu lingura, să nu se ardă. Se adaugă apoi pireul de ţelină şi supa, treptat.

Se fierb tare cele 3 ouă. Se iau doar gălbenuşurile, se pasează cu o furculiţă şi se adaugă treptat zeamă din supă până când compoziţia devine ca o maioneză. Se toarnă în oala cu supă şi se mai pune pe foc, să dea odată în clocot.

Se serveşte cu crutoane de pâine prăjite în unt. Poftă bună!