Print Friendly, PDF & Email

Este o supă de legume, dar, pentru că e dintr-o carte de bucate foarte veche, se foloseşte zeamă de supă de carne. Aşadar, dacă vreţi să nu mâncaţi aceeaşi supă o săptămână, faceţi la început o supă limpede de carne, din care păstraţi o parte, la frigider, 2-3 zile, după care o folosiţi la preparerea acestei supe. Supa pusă la păstrare trebuie să fie limpede, fără zarzavat în ea!

6 porţii

INGREDIENTE:

1 morcov

1 păstârnac

1/4 varză mai mică

1 gulie

1/2 ceapă

4 linguri de mazăre verde, boabe

conopidă, câteva buchete mai mici

1 lingură de unt

1 1/2 linguri de oţet

4 linguri de sare grunjoasă, de mare

1 L apă

350 ml bulion

850 ml zeamă de supă de carne

pătrunjel verde pentru ornat

Morcovul, păstârnacul, varza, gulia şi ceapa se taie ca taieţeii. Se călesc apoi într-o lingură de unt, se adaugă apa şi se lasă la fiert, la foc mic, înăbuşit, până scade toată apa. Se adugă apoi zeama de supă, bulionul şi conopida, se pune capacul şi se lasă la foc mic, până fierbe conopida.

Se adaugă mazărea ( că la acest moment e din conservă şi e gata fiartă, dacă e proaspătă, se adaugă în prima fază) şi apoi se drege cu sare şi oţet.

Se serveşte cu crutoane de pâine, prăjite în unt. Poftă bună!