Print Friendly, PDF & Email

Este o băutură răcoritoare, de sezon, uşor acidulată, naturală şi foarte sănătoasă.

6 L

INGREDIENTE:

5 L apă

500 g zahăr brun

15 flori de soc

zeama de la 5 lămâi şi coaja, tăiată felii, de la 2 lămâi

 

Se pun la fiert, 1 L de apă cu zahărul şi zeama de la 1 lămâie. Se lasă apoi la răcit.

Se pun în borcanul de 6 L (borcanul să fie din sticlă), florile de soc, zeama şi coaja de lămâie, 4 L de apă rece şi sucul de mai sus. Se acoperă gura borcanului cu un tifon (să respire, să nu fie închis ermetic) şi se pune pe balcon, la căldură dar nu la soare. Dacă doriţi o socată mai acidulată, atunci adăugaţi câteva boabe de orez.

Se lasă 4 zile, amestecând compoziţia zilnic, după care se strecoară şi se pune la frigider.

Foarte bună şi foarte răcoritoare!

cu drag Simona NOGE