O friptură foarte savuroasă şi aromată. Vinul alb scoate şi amplifică aromele condimentelor şi a fructelor ce se îmbină perfect cu carnea de pui.
5 porţii
INGREDIENTE:
8 pulpe inferioare de pui (cca 900 gr)
5 pulpe dezosate de pui (cca 500 gr)
sare grunjoasă şi piper negru proaspăt măcinat
ulei de măsline
rozmarin, salvie proaspete, tocate mărunt
5 mere curăţate de coajă şi sâmburi şi tăiate sferturi
1 gutuie curăţată şi tăiată felii
1 cană de vin alb, sec
Se încinge cuptorul la 200 grade.
Se ia un vas termorezistent în care se pune ulei de măsline. Se pun apoi pulpele, una lângă alta. Se sărează şi se pune piperul şi condimentele. Deasupra se pun merele şi gutuile, se toarnă vinul alb şi eventual se mai pune puţină sare.
Se ia hârtie de copt, se udă, se stoarce şi se pune deasupra vasului, cu marginile înăuntru pentru a închide etanş. Se bagă vasul la cuptor şi se lasă 40 minute acoperit şi 10 minute fără hârtia deasupra, până ce carnea de pui se rumeneşte uşor.
Poftă bună!
cu drag Simona NOGE