O reţetă delicioasă de paste- preferata mea şi a băieţilor mei. Trebuie să o încercaţi! este best off! Bineînţeles că am folosit tigaia de cupru– este modul cel mai simplu şi rapid de a găti pentru toată familia, iar mâncarea are un alt gust, mult mai bun, toate aromele sunt amplificate.
6 porţii
INGREDIENTE:
500 g Farfalle
2 pumni de hribe deshidratate şi puse la hidratat
1/2 pumn de roşii deshidratate şi puse la hidratat (opţional, puteţi face reţeta şi fără roşii)
3 fire de usturoi verde, tocat
300 ml frişcă lichidă 32% grăsime
1 baton de brânză de capră Lacolline (100 g)
ulei de măsline
ardei roşu iute, uscat şi pisat în mojar până devine praf
rozmarin uscat şi pisat în mojar până devine praf
sare, piper
Începem să fierbem pastele:
Într-o oală se pune apă la fiert. Se pune sare şi puţin ulei. Când apa începe să fiarbă se adaugă pastele şi se lasă la fiert, cât timp este indicat pe cutie, amestecând, să nu se lipească pastele între ele. Oricum trebuie să le gustaţi, să vedeţi când sunt fierte aşa cum vă plac (nouă ne plac aldente, adică mai tari). Se strecoară şi se stropesc cu ulei (păstraţi întotdeauna 1 cană cu apa în care au fiert pastele).
Se pun hribele şi roşiile într-un bol. Se toarnă peste ele apă fiartă, cât să le acopere şi se lasă 30 minute la hidratat.
Cum facem sosul:
Într-un vas se pune brânza de capră, mărunţită, frişca lichidă, sare, piper, ardei iute şi rozmarin şi se amestecă bine, până devine o pastă cremoasă.
Se pune ulei de măsline în tigaia de cupru şi se lasă la încins, la foc mic-potrivit. Se pune usturoiul tocat şi se lasă foarte puţin la prăjit, până începe să devină lucios. Se adaugă hribele, roşiile şi apa de pe ele şi se lasă la foc 5-10 min., amestecând uneori, apoi pasta de frişcă cu brânză. Se lasă pe foc 5-10 min, amestecând bine, iar la final se mai condimentează, dacă e cazul. Sosul trebuie să fie bine condimentat şi sărat (când îl gustaţi); el îşi mai pierde din tărie când adăugaţi pastele.
Ultima etapă: adăugaţi pastele fierte şi amestecaţi uşor să absoarbă bine sosul. Dacă este cazul, adăugaţi şi puţină apă în care au fiert pastele, pentru a fi mai cremoase.
Se servesc imediat, cât sunt calde şi se mănâncă toate, până la ultima bucată! Noi aşa am făcut! Să vă fie de bine!
cu drag Simona NOGE