Print Friendly, PDF & Email

Suntem mari consumatori de biscuiţi. La ceai, la o cană cu lapte, cu puţin gem- sunt delicioşi. Dar, majoritatea biscuiţilor buni din comerţ sunt prea dulci. Aşa că îmi propun să tot încerc reţete diverse de biscuiţi de casă. Aceasta este prima! Voi mai face şi altele, promit!

18 biscuiţi= 1 porţie

INGREDIENTE:

260 g făină

170 g unt

200 g zahăr- se poate şi 150 g (asta spun după ce am mâncat prima tură de biscuiţi)

2 ouă întregi

1 linguriţă praf de copt

1 praf sare

2 linguri mari, pline cu ghimbir ras (eu am pus dublu- îmi place ghimbirul foarte mult)

1 1/2 linguriţe cu scorţişoară măcinată

1 păstaie de vanilie, miezul

1/2 lingură de cardamom măcinat

 

Folosesc robotul de bucătărie.  Se freacă untul cu zahărul până ce acesta din urmă se dizolvă. Se adaugă treptat câte un ou şi vanilia. Separat, se amestecă într-un vas, făina, praful de copt, praful de sare şi condimentele. Se adaugă acestea peste prima compoziţie.

Aluatul rezultat se pune în folie şi se lasă la frigider 60 min. (eu l-am lăsat până a 2-a zi).

Încingem bine cuptorul. Folosim o tavă cât mai plată, pe care punem hârtie de copt. Din aluat formăm biscuiţi, cu mâna udă (la fel cum formăm chiftelele), de diametru 6-7 cm şi îi aplatizăm uşor. Îi aşezăm pe tavă, lăsând loc între ei (îşi mai măresc diametrul la căldură) şi punem tava în cuptor, la foc potrivit, 180 grade- treapta 4, 10-15 minute, până când se rumenesc uşor. Ideea e că atunci când îi scoateţi din cuptor sunt destul de moi- ei se vor întări pe măsură ce se răcesc.

Se scot pe un grilaj pe care puneţi hârtie de copt şi se lasă la răcit. Apoi se pot păstra în borcane sau cutii de metal închise ermetic.

Nu ies perfecţi ca formă- depinde cât timp sunteţi dispuşi să alocaţi pentru partea aceasta! Pentru mine contează mai mult gustul şi conţinutul decât forma. Consistenţa lor este moale spre crocant, seamănă cu cea de turtă dulce. Gustul este foarte bun şi aromat, ghimbirul este discret. Ceea ce-ţi rămâne în gură este un gust aromat şi picant. Foarte bun! Copiii mei s-au bucurat şi au mâncat tot- doar ce am reuşit să fac poze cu câţiva.

Sfatul meu: faceţi cel puţin 2 porţii odată că oricum nu ajung!. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE