Print Friendly, PDF & Email

Carnea de iepure este foarte gustoasă dar mai ales sănătoasă. Iepurele de față este din ograda bunicilor, hrănit sănătos. Copiii mei își vor pomenii bunicii, dragostea și efortul lor pentru a le satisface toate poftele, grija lor pentru sănătatea nepoților. Așadar…., rețeta este foarte simplă, toată priceperea constă în temperatura din cuptor!

4-6 porţii

INGREDIENTE:

1 mână sănătoasă de hribe deshidratate

roșii proaspete sau deshidratate (depinde de sezon)

1 iepure tranșat

ulei de măsline

sare, piper proaspăt măcinat

ardei iute roșu proaspăt sau uscat și apoi măcinat

Se ia o tavă în care se pun hribele uscate (nu le-am mai hidratat), roșiile, se pun condimentele, ulei de măsline, apoi iepurele, roșii, din nou condimentele, se stropește totul cu ulei de măsline și se pune la cuptor.

După cum spuneam mai sus toată arta constă în coacere. Cuptorul trebuie să fie la 90-100 grade, se coace la foc mic, încet, timp de 1 oră și jumătate. Trebuie să aveți răbdare, să nu grăbiți lucrurile; doar așa va ieși carnea fragedă și gustoasă.

Friptura este simplu de preparat, importante sunt ingredientele și coacerea. Rezultatul merită tot efortul ( efortul depus pentru obținerea ingredientelor- știți povestea cu greierele și furnica:) Poftă bună!

cu drag Simona NOGE