Print Friendly, PDF & Email

Este un desert foarte savuros, răcoros și incredibil de ușor de realizat. Nu se folosește cuptorul deloc, ceea ce este un avantaj vara. Voi mai face și alte rețete, cu diverse fructe.

8-10 porţii

INGREDIENTE:

200 gr unt topit+ extra pentru uns forma de copt

făină pentru tapetat forma

300 gr biscuiți simpli

500 gr brânză de vaci ( am folosit brânză slabă- puteți folosi din aceea mai grasă pentru a obține un aspect mai bun)

300 gr brânză cremă mascarpone

250 gr zahăr pudră

300 ml smântână pentru frișcă

500 gr fructe de pădure ( eu am folosit afine și strugurei)

vanilie

1 praf sare

 

Se sfarmă biscuiții bine și se pun apoi în blender pentru o mai fină mărunțire. Se amestecă apoi cu untul topit, până se omogenizează bine. Se unge forma de copt, rotundă, cu pereți detașabili, cu unt și se tapetează cu făină. Se întinde pasta de biscuiți pe fundul formei de copt și cu o spatulă ( sau cu mâna ) se presează bine, bine, cu forță. Se pune apoi forma la congelator pentru 15 minute.

Se amestecă ( tot în blender) brânza de vaci cu frișca bătută ( atenție- smântâna pentru frișcă trebuie ținută la frigider câteva ore bune înainte, altfel nu se va bate), mascarpone și 100 gr zahăr pudră.

3/4 din fructe, cu 3 linguri apă și 150 gr zahăr se fierb 2 minute, până când boabele încep să pleznească. Se lasă la răcit. Se strecoară sucul într-o cratiță iar fructele se amestecă ușor în cremă ( eu am lăsat ceva fructe și în sos).

Se pune crema peste blatul de biscuiți și se lasă la frigider cca 4 ore.

Sucul de fructe se fierbe până se îngroașă, se adaugă 1 praf de sare, vanilia și restul de fructe. Acesta este toppingul.

Se servesște rece, cu topping-ul ce poate să fie rece sau ușor încălzit. Ușor și bun! Poftă bună!

cu drag Simona NOGE