Print Friendly, PDF & Email

Este o rețetă fără făină- cu griș în loc de făină. Este foarte bună, servită călduță- cu gem, sau rece- cu un sirop de lămâie sau cu orice sirop de fructe cald.

INGREDIENTE:

400 g iaurt

150 g zahăr

4 ouă

500 g griș

1 plic de zahăr vanilat

1 plic praf de copt

2-3 linguri nucă de cocos măcinată

1 praf sare

 

Se încinge cuptorul la 180 grade, treapta 4.

Se topește untul și se amestecă cu iaurtul, ouăle și zahărul până se formează spumă. Se amestecă grișul cu praful de copt și se înglobează treptat în prima compoziție.

Se ia o tavă mai mică, cca 25 x 25 cm. Se pune hârtie de copt și se ung marginile cu ulei sau se unge toată tava cu unt și se tapetează cu griș. Se toarnă în tavă compoziția și se netezește ușor. Se pune prăjitura la cuptor pentru 45-50 minute, până se rumenește frumos deasupra ( faceți testul cu scobitoarea- înțepați prăjitura cu scobitoarea; aceasta trebuie să rămână curată).

Se scoate din cuptor și se lasă puțin la răcit. Se presară apoi deasupra fulgii de cocos.

Se taie și se servește caldă cu gem sau înghețată deasupra sau rece cu sirop cald de fructe. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE