Print Friendly, PDF & Email


Este o supă dulce acrişoară de ceapă, potrivită în special pentru sezonul rece. Se serveşte fierbinte, cu crutoane şi caşcaval ras deasupra.

4 porţii

INGREDIENTE:

5 cepe potrivite, tăiate cât mai mărunt

2 linguri de unt

9 linguri de pastă bulion cu ardei

1 tulpină de ţelină verde, tăiată mărunt

750 ml apă clocotită

2 linguriţe sare grunjoasă

4 ouă

cimbru

Se pun ceapa şi ţelina, tăiate mărunt, să se prăjească în unt fierbinte. Când ceapa devine transparentă se toarnă deasupra apa clocotită. Se adaugă pasta bulion cu ardei şi se mai lasă 5 min. la fiert. Se trage oala de pe foc şi se lasă supa la răcit, 15 min. Între timp se bat cele 4 ouă, ca pentru omletă şi se toarnă încet în supă. Se adaugă sarea şi cimbrul.

Se serveşte cu crutoane (4 felii de pâine, tăiate pătrăţele, se prăjesc în unt) iar deasupra se rade caşcaval.

Poftă bună!