Print Friendly, PDF & Email

Este o îngheţată mai uşoară, datorită iaurtului, dulce-acrişoară şi foarte reconfortantă pentru sezonul fierbinte, de vară. Trebuie să fie foarte aromată, prin urmare căutaţi caise româneşti şi cât mai coapte.

10 porţii

INGREDIENTE:

700 g caise, curăţate de sâmburi şi tăiate sferturi

5 linguri de miere

250 g iaurt

3 linguri zeamă de lămâie

300 g smântână pentru frişcă ( se ţine 3 ore la frigider înainte de a o folosi )

 

Se amestecă fructele cu mierea şi zeama de lămâie şi se pasirează cu blender-ul. Se amestecă apoi cu iaurtul şi frişca bătută.

Se pune apoi compoziţia la frigider, timp de 4-6 ore (sau cât aveţi răbdare), apoi la maşina de îngheţată.

Îngheţată de casă cu consistenţa aceea cremoasă, fără aşchii de gheaţă, o obţineţi doar cu maşina de îngheţată cu compresor incorporat, care în timp ce malaxează compoziţia o şi răceşte.

Se serveşte de câte ori ai poftă! Dacă vă mai rămâne puteţi să o păstraţi la congelator; odată mixată la maşina de îngheţată nu-şi schimbă nici gustul nici consistenţa dacă o puneţi în congelator.

cu drag Simona NOGE