Este o îngheţată mai uşoară, datorită iaurtului, dulce-acrişoară şi foarte reconfortantă pentru sezonul fierbinte, de vară. Trebuie să fie foarte aromată, prin urmare căutaţi caise româneşti şi cât mai coapte.
10 porţii
INGREDIENTE:
700 g caise, curăţate de sâmburi şi tăiate sferturi
5 linguri de miere
250 g iaurt
3 linguri zeamă de lămâie
300 g smântână pentru frişcă ( se ţine 3 ore la frigider înainte de a o folosi )
Se amestecă fructele cu mierea şi zeama de lămâie şi se pasirează cu blender-ul. Se amestecă apoi cu iaurtul şi frişca bătută.
Se pune apoi compoziţia la frigider, timp de 4-6 ore (sau cât aveţi răbdare), apoi la maşina de îngheţată.
Îngheţată de casă cu consistenţa aceea cremoasă, fără aşchii de gheaţă, o obţineţi doar cu maşina de îngheţată cu compresor incorporat, care în timp ce malaxează compoziţia o şi răceşte.
Se serveşte de câte ori ai poftă! Dacă vă mai rămâne puteţi să o păstraţi la congelator; odată mixată la maşina de îngheţată nu-şi schimbă nici gustul nici consistenţa dacă o puneţi în congelator.
cu drag Simona NOGE