Print Friendly, PDF & Email

Îngheţata de fistic este preferata mea. Am încercat să o fac din fistic crud însă nu prea a avut nici un gust. Apoi am aflat de la italieni ca sunt 2 zone în lume care produc fistic de calitate: Sicilia şi Iran. Această îngheţată este făcută din pastă de fistic, 100% naturală, adusă din Italia. Rezultatul este incredibil- un gust discret de fistic, o consistenţă cremoasă şi o culoare uşor verzuie- departe de orice îngheţată comercială făcută din prafuri şi arome.

10 porţii

INGREDIENTE:

4 gălbenuşuri

130 g zahăr pudră

200 ml frişcă lichidă 32% grăsime

600 ml lapte 3,5% grăsime

60 g pastă fistic

 

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, până au o consistenţă spumoasă. Laptele şi frişca se pun pe foc mic şi se înfierbântă (nu se fierbe), apoi se toarnă treptat, în fir subţire, peste spuma de gălbenuş cu zahăr. La final se adaugă pasta de fistic şi se pune compoziţia la frigider, la maturat, câteva ore (cât aveţi răbdare, indicat să fie 6 ore).

Amestecul astfel obținut se pune la mașina de înghețată, până se întărește. Consistenţa aceea cremoasă, fără aşchii de gheaţă, o obţineţi doar cu maşina de îngheţată de casă, care în timp ce malaxează compoziţia o şi răceşte.

Se servește imediat, mie îmi place să o mănânc cu biscuiţi.  Cu siguranţă nu o să vă rămână pe mai târziu, dar, dacă se întâmplă aşa, puteţi să o puneţi la congelator- nu o să-şi schimbe consistenţa. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE