Print Friendly, PDF & Email

 

Frăguţele au aroma sălbatică, puternică, a fructelor de pădure. Aşa că am făcut o dulceaţă pe care s-o folosesc drept topping la îngheţată, în special la cea de ciocolată amăruie. Şi, bineînţeles, am folosit tigaia de cupru, care este foarte încăpătoare- 6 litri.

INGREDIENTE:

1,5 kg fragi

500-700 g zahăr, după gust

1 praf de sare

zeama de la 2 lămâi

 

Se pun fragii cu zahărul la fiert, la foc mic, amestecând uneori. Când compoziţia se îngroaşă (puteţi face testul cu picătura: picuraţi un strop pe o farfurie să vedeţi ce consistenţă va avea când se răceşte) se stinge focul şi se lasă puţin “să se astâmpăre” apoi se adaugă praful de sare şi zeama de lămâie.

Se toarnă în borcanele bine spălate şi sterilizate, se pun capacele şi se sterilizează la cuptor: într-o tavă pe care se pune apă, cam de 1 deget, se pun borcanele şi se lasă la cuptorul bine încins până când se evaporă toată apa. Se stinge focul în cuptor şi eu las acolo borcanele până a 2-a zi.

Se păstrează borcanele la loc uscat şi răcoros. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE