Print Friendly, PDF & Email

Sorbetul de faţă este preparat la insistenţele fiului meu cel mic, care consumă lămâia goală fără absolut nici o reţinere- nici măcar o uşoară strâmbătură! Să nu vă imaginaţi că este aşa de acru! Este un sorbet bine echilibrat ca gust: dulce-acrişor şi uşor amărui datorită cojilor de lămâie şi limes, cu o consistenţă fină. Pentru zilele toride de vară cred că, oricât ai mânca din acest sorbet, nu va fi destul!

10 porţii

INGREDIENTE:

200 ml zeamă lămâie ( aprox. 5 lămâi)

230 g zahăr pudră

200 ml  apă

200 ml suc de limes (aprox 4 limes)

1/2 linguriţă coajă de limes

1 linguriţă plină coajă de lămâie

1 fir de mentă

1 praf sare

 

Se face un sirop din apa cu zahăr şi se pune la fiert. Se ia de pe foc şi se adaugă firul de mentă, lăsându-se la infuzat 5-10 minute. Se scoate menta, se lasă puţin la răcit şi se adaugă zeama şi coaja de limes, zeama şi coaja de lămâie şi un praf de sare. Se lasă compoziţia la maturat, la frigider, 4-6 ore sau cât aveţi răbdare (aromele vor fi mai puternice).

Amestecul astfel obținut se pune la mașina de înghețată, până se întărește. Aparat de îngheţată adevărat este cel cu compresor incorporat, care în timp ce malaxează și răcește compoziția. În cazul sorbetelor este vital să aveți mașină de înghețată, fără el sorbetul, având multă apă în compoziție, va ieși plin cu așchii de gheață.

Se servește imediat iar dacă totuşi vă rămâne, se poate pune la congelator că nu-şi modifică consistenţa. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE