Print Friendly, PDF & Email

O mâncare uşor de făcut, foarte aspectuoasă le servit şi foarte gustoasă! Aţi ghicit? Face parte din reţetele lui Jamie Oliver. Pentru cei vegetarieni costiţa poate fi înlocuită cu ciuperci iar deasupra se pot pune felii de mozzarella- promit să fac şi varianta aceasta!

6 porţii

INGREDIENTE:

7 fire de praz

ulei de măsline

4 căţei de usturoi

1 legătură de cimbru

1 cubuleţ de unt

1 pahar de vin alb

285 ml de supă de pui sau legume

8 felii de costiţă afumată

sare, piper proaspăt măcinat

 

Se încinge cuptorul la 200 grade.

Se ia un vas termorezistent şi se unge cu unt.

Se spală şi curăţă prazul- se taie mustăţile şi se aruncă primele 2-3 straturi de frunze. Se taie partea superioară de culoare verde-închis iar porţiunile albe şi verde deschis se taie în bucăţi de 5 cm înălţime.

Feliile verde-închis de praz se toacă mărunt şi se pun în tigaie cu ulei de măsline, usturoiul tocat mărunt, câteva felii de costiţă tăiate , cimbru şi unt. Se călesc 10 min. până se înmoaie prazul şi se pun în strat uniform pe fundul vasului termorezistent uns cu unt.

Tuburile de praz de 5 cm se aşază în vas, în picioare, foarte strâns îndesate unele în altele. Se toarnă vinul, supa iar deasupra se acoperă cu felii de costiţă. Se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se acoperă totul cu hârtie de copt udată şi stoarsă. Se pune vasul la cuptor pentru 1 oră- prazul trebuie să fie moale. Se ia folia şi se mai lasă 15-20 min. la cuptor.

Se serveşte caldă. Puteţi lăsa bucăţile de costiţă întregi sau le puteţi toca mărunt şi pune deasupra prazului. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE